top of page
  • Writer's pictureViktorija Graubina

Katoļu baznīca

Updated: Feb 27, 2022

Trokšņainajā Purvciema ainavā starp ''maķīti'' un lielveikalu iespraukusies vēl viena arhitektūras pērle- Rīgas Vissvētākās Trīsvienības katoļu baznīca, kas bija pirmais pēckara Latvijā uzceltais dievnams Latvijā. Pirmajā brīdī nemaz neatgādina parastu baznīcu, vai ne?


Vienā no rosīgajiem Rīgas krustojumiem, kur divas lielas transportra upes ikdienā izraibina autotransporta skaņas, trokšņus un gaismas, atrodas Rīgas Vissvētākās Trīsvienības katoļu baznīca.


Baznīcas būvniecība uzsākta 2000. gadā, bet tā savas durvis vēra tikai 2006. gadā. Beznīca iederas apkārt esošajā vienkāršajā pilsētas ainavā, ar kantainajām, vienāršajām celtnēm, baznīcas stūrainā forma sasauca ar apkārt esošo jauno arhitektūru. Pirmajā brīdī šīs nemaz neatgādina tipisku, tradicionālu dievnamu, un par tās izskatu raisījušās ne viena vien diskusija. Visas baznīcas slīpnes un vertikāles tiecas augšup, uz debesīm, tā ir plūstoša, augšupejoša telpa. Baznīcas altāra spilgtākais elements ir 6x10 metrus liela eļļas glezna, kuras autors ir Ēriks Puzāns. Baznīcas zāle ar 312 vietām atrodas 2. stāvā, kas ir interesanti, jo 1. stāvā izkārtotas tehniskās telpas. Ēkas projektu izstrādājis arhitektūras birojs SIA ''Uģis Šēnbergs, arhitekts'' 2000.gadā.


Lai nokļūtu pie nākamā objekta, Mēbeļu nama, turpiniet ceļu pa Gunāra Astras ielu:





36 views

Recent Posts

See All
bottom of page